42 שנה לקרב בכפר סיל: סגירת מעגל מרגשת בישיבת ההסדר 'נווה דקלים'

42 שנים אחרי הקרב: סגירת מעגל מרגשת בישיבת אשדוד

הקרב על כפר סיל בלבנון היה עימות קשה ועקוב מדם שהסתיים בניצחון ישראלי אסטרטגי שהשפיע באופן מכריע על מלחמת שלום הגליל. 42 שנים לאחר הקרב המפרך, יזמה ישיבת ההסדר באשדוד הקמת חדר זיכרון ייחודי לזכר נופלי פלוגת העלונים ובהם אליהו בן עמי ז"ל. ראש הישיבה אמר כי "מדובר בחיבור שורשי עמוק לעיר ותושביה, ובמעין סגירת מעגל שמשתלבת בישיבה ובעיר אשדוד".

באנר דק אסותא

קרב שנחקק בזיכרון

הקרב בכפר סיל בלבנון, במהלך מלחמת שלום הגליל, זכור כאחד המפגשים המאתגרים ביותר של צה"ל במלחמת לבנון הראשונה. הקרב, שהוגדר על ידי הרמטכ"ל דאז רפאל איתן כקרב הקשה ביותר של צה"ל, נמשך ארבעה ימים וגבה את חייהם של לוחמים רבים מחטיבת גולני. מטרתו של הקרב הייתה השתלטות על סיל, כפר בעל חשיבות אסטרטגית בשל מיקומו על ציר התקדמות צה"ל לביירות, שהוגן על ידי כוחות סוריים במטרה לעצור את התקדמות צה"ל צפונה.

ראש ישיבת ההסדר 'נווה דקלים' אשדוד, הרב דוד גבריאלי, ומנהל הישיבה, שלמה ונחוצקר, לחמו יחדיו בקרב בפלוגת אלון שבגדוד סופה שאיבדה שבעה מלוחמיה בקרב. בין הנופלים היה רב"ט אליהו בן-עמי בן-חמו הי"ד מאשדוד, יתום מאב ואם, אשר התגייס באפריל 1980 ושירת במסגרת ישיבות ההסדר בחיל-השריון כנהג טנק. בן 20 היה במותו והותיר אחריו שני אחים ושתי אחיות.

הגשמת חלום ההנצחה

מאז נפילתו, חלמה אחותו סימה צרפתי להנציח את אחיה הצעיר ופנתה לחבריו ליחידה, הרב גבריאלי ושלמה ונחוצקר, במטרה להקים עבורו חדר הנצחה בישיבה. כעת, 42 שנים לאחר אותו הקרב, נחנך בישיבת ההסדר 'נווה דקלים' שבאשדוד חדר מוזיקה שנתרם ע"י סימה ומשה צרפתי לזכר אחיה, אליהו. חנוכת חדר המוזיקה הייתה בנוכחות המשפחה וחברי פלוגת אלון אשר מקפידים במשך 42 השנים להגיע ביום הזיכרון לחללי צה"ל לכל בתי הקברות הצבאיים בו קבורים חבריהם ולבתי משפחות הנופלים, וביום הקרב עצמו מגיעים אף לאזכרות הפרטיות של המשפחות. כך עשו גם הפעם.

"42 שנים אני הולכת עם זה בפנים, עם תחושה שלא הצלחנו להנציח את אלי כראוי. אנחנו מנסים לעבד את הדרך לזיכרון של אחינו אך נמצאים בתחושת החמצה גדולה" מספרת סימה צרפתי, אחותו. "עכשיו ישנה הוצאה לפועל להנצחת אחינו בדרך כה ייחודית – בניית חדר מוסיקה והקלטות שאחינו אלי ז"ל מאוד אהב. זוהי עבורנו סגירת מעגל גדולה ויש בנו הוקרה גדולה ושמחה על ההנצחה שהוקמה".

ראש הישיבה, הרב דוד גבריאלי, ציין: "לאחר העקירה מגוש קטיף ונווה דקלים, הגענו לאשדוד לבחון את העתקת הישיבה לעיר והתארחנו לשבת ברובע ה' בעיר. את תפילת ליל שבת עשינו בבית הכנסת של סניף בני עקיבא. בכניסתי לבית הכנסת הסתכלתי בלוח הזיכרון של בוגרי הסניף והשם הראשון שהופיע היה של שמו של אליהו בן עמי הי"ד, אחד משבעת הנופלים במלחמת שלום הגליל מפלוגתי, פלוגת אלון . עכשיו, משהגענו לעיר ולאחר עשיה מרובה, זכינו שמשפחתו מנציחה את יקירה בישיבה. זהו חיבור עמוק לשורשי העיר ותושביה ומעין סגירת מעגל השזור בישיבה ובעיר אשדוד שהתלכדו יחד זה בזה".

קרדיט: ישיבת ההסדר 'נווה דקלים' אשדוד
קרדיט: ישיבת ההסדר 'נווה דקלים' אשדוד
קרדיט: ישיבת ההסדר 'נווה דקלים' אשדוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן