השקעת ענק: נמל אשדוד מוביל חדשנות בשלושה סטארטאפים

דירקטוריון נמל אשדוד אישר לאחרונה השקעת אקוויטי בסכום של כ-2 מיליון דולר בשלושה סטארטאפים נבחרים, במסגרת קרן ההשקעות התאגידית של הנמל (CVC – Corporate Venture Capital)

ההשקעה מותנית באישור רשות החברות הממשלתיות, כאשר הקרן היא חלק מהחממה הטכנולוגית שהוקמה בנמל כחלק מאסטרטגיית החדשנות שלו. מאז הקמתה בשנת 2021, ליוותה החממה למעלה מ-90 סטארטאפים בתחומים מגוונים כגון תפעול, לוגיסטיקה, סייבר, בטיחות ועוד.

רועי אברהמי, מנהל מערך החדשנות וההשקעות בנמל אשדוד, הסביר כי שלושת הסטארטאפים המבטיחים נבחרו לאחר פיילוט ממוצע שארך כחצי שנה. במהלך הפיילוט נבדקו הטכנולוגיות שפותחו על ידי החברות בשיתוף פעולה צמוד עם צוותי הנמל, במטרה לבחון את יעילותן והתאמתן לצרכי הנמל.

הסטארטאפים שנבחרו להשקעה כוללים את:

  •  MAKALU OPTICS, חברה שהוקמה על ידי היזמים שי אגסי ושגיא צדקה, המתמחה בטכנולוגיות LiDAR פורצות דרך. טכנולוגיות אלו מעניקות לנמל יכולות תפיסה ותכנון מתקדמות עבור יישומים מגוונים בנמל, לצד שימושים בתעשיות ביטחוניות ושוק הרכב האוטונומי.
  • TREEDIS, המפתחת ומשווקת פתרון תאום דיגיטלי מתקדם המבוסס על מציאות וירטואלית ורבודה. פתרון זה כולל מאפייני קישוריות בזמן אמת, אינטגרציה במערכות קיימות, ויכולות שיתוף פעולה מתקדמות, מה שמסייע בשימור הידע של הארגון.
  • FLYZ ROBOTICS, חברה המפתחת מערכת אוטונומית המפעילה רחפנים רובוטיים מזעריים לביצוע משימות מורכבות. המערכת מתאימה לתרחישי אבטחה, בטיחות ולוגיסטיקה לטווחי זמן ארוכים, והחברה כבר מבצעת פרויקטים פורצי דרך בישראל ובסינגפור.

יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד, שאול שניידר, הדגיש את החשיבות האסטרטגית של ההשקעות הטכנולוגיות: "חברת נמל אשדוד רואה בהשקעות בחברות טכנולוגיות מהלך אסטרטגי, אשר יסייע לנו לענות הן לאתגרי התקופה והן לאתגרים הגלובליים איתם מתמודדים נמלי העולם כולו ובמקביל לייעל את היכולת התחרותית שלנו. אנו סמוכים ובטוחים כי השקעה זו תניב תוצאות מיטביות עבור הנמל, המשק הישראלי, וכן תעשיית הנמלים הבינלאומית."

ניסן לוי, מנכ"ל נמל אשדוד, הוסיף: "אנו מברכים את הסטארטאפים שנבחרו להעמקת הפעילות המשותפת ורואים בכך הזדמנות משמעותית לשפר ולייעל את השירות ואת היכולת הביצועית של הנמל בתחומים השונים. הצעת הערך של הנמל ושל מערך החדשנות שבו היא היכולת שלו לשלב את הידע המקצועי שנצבר בנמל יחד עם חשיבה 'מחוץ לקופסא' של הסטארטפים באופן שמביא במשולב פתרונות חדשניים ופורצי דרך. אנחנו מספקים לחברות אלו גם תשתית קשרים מסחריים גלובליים המאפשרת לנו למשוך את החברות האיכותיות והמבטיחות ביותר, תנאי הכרחי להצלחת הפעילות."

מענק מיידי של 9600 ש"ח לכל מורה ותוספת לשכר – כל הפרטים

צילום מני בן ארוש
צילום מני בן ארוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן