מה משפיע על המחיר של אונקיית זהב?

אונקיית זהב

בעוד שהעולם מסביבנו מתנודד בין משברים ואי ודאות, מתכת אחת עתיקת יומין ממשיכה למשוך אליה משקיעים: הזהב. לאורך ההיסטוריה האנושית, בכל פעם שיש טלטלות מדיניות או משברים כלכליים – הזהב מתגלה כמפלט בטוח עבור אלו המבקשים להגן על הונם.

אסותא קמפיין קל יותר

הסוד טמון באופיו הייחודי של המתכת היקרה: בניגוד למטבעות רגילים שערכם עשוי להישחק בעקבות אינפלציה או זעזועים פוליטיים, הזהב נותר איתן. משאב טבעי מוגבל זה מתפקד כאמצעי כספי אוניברסלי ומוחשי בו ניתן לסחור.

אם החלטתם להיכנס לעולם הזהב, יש מגוון מסלולים שפתוחים בפניכם. המסלול המסורתי הוא של רכישת תכשיטים – השקעה שמשלבת את הטוב משני העולמות: גם נכס פיננסי שמגן על ערך כספכם, וגם פריט אופנתי שניתן ליהנות ממנו כאן ועכשיו.

אופציה שנייה שחשוב לדעת על קיומה היא שיש שוק רחב של מטבעות ומטילי זהב בהם ניתן לסחור ועבור המשקיעים שמעדיפים להישאר בגבולות שוק ההון, קיימת אפשרות שלישית: השקעה עקיפה דרך מניות של חברות העוסקות בכריית זהב או באמצעות קרנות סל ייעודיות. כך, במקום להחזיק את המתכת עצמה, אתם משקיעים בתעשייה שסובבת סביבה.

בכל מקרה, חשוב לנסות להבין בתחום של השקעה בזהב ובמיוחד להבין מהם הגורמים המשפיעים על מחיר אונקיית זהב לפני שרכשתם, מכרתם, סחרתם וכדומה.

הכלכלה העולמית ושווי הדולר

כשמדברים על מחירי אונקיות זהב, צריך להבין שהם מושפעים מאוד ממה שקורה בכלכלה העולמית. קחו למשל תקופות של משבר כלכלי – כשהבורסה צונחת והמניות צוללות, אנשים מחפשים מקום בטוח יותר לכסף שלהם. הזהב, שנחשב כבר אלפי שנים לנכס יציב ואמין, הופך אז למבוקש במיוחד, ולכן המחיר שלו עולה.

דבר נוסף שמשפיע מאוד הוא מה קורה עם הדולר האמריקאי. למה? כי ברוב המקומות בעולם קונים ומוכרים את המתכת היקרה בדולרים. אז כשהדולר חזק, אנשים צריכים לשלם יותר במטבע המקומי שלהם כדי לקנות זהב, ולכן פחות אנשים קונים והמחיר יורד. וכשהדולר חלש – בדיוק להפך.
גם הבנקים המרכזיים של המדינות הגדולות משחקים תפקיד חשוב. כשהם מחליטים להוריד או להעלות ריבית, או להזרים יותר או פחות כסף למשק, זה משפיע על כמה כדאי להשקיע במתכת היקרה לעומת אפשרויות אחרות, וזה בתורו משפיע על המחיר.
הכלכלה העולמית אף היא משחקת תפקיד מכריע: בתקופות של ערפל כלכלי, משברים או תחזיות קודרות, הזהב הופך למגנט עבור משקיעים המחפשים חוף מבטחים, מה שמאיץ את עליית מחירו.

ריבית ואינפלציה וטלטלות פוליטיות

לצד אלה, שני כוחות נוספים מניעים את הירידה והעלייה במחירים של האונקיות: האינפלציה והריבית. כשהמחירים במשק מטפסים והמטבעות המסורתיים מאבדים מכוחם, המתכת הזו מתגלה כמגן אמין על ערך ההון – תופעה המגבירה את הביקוש ומרימה את מחירו.
במקביל, גובה הריבית במשק מתזמר את תנועות ההון: כשהריביות נמוכות, הזהב נתפס כאטרקטיבי במיוחד למשקיעים המחפשים תשואה חלופית, אך כשהן מטפסות, אפיקי השקעה אחרים כמו אגרות חוב ופיקדונות מושכים את תשומת הלב, מה שעשוי להוביל לירידה בביקוש למתכת היקרה.

זה לא הכל: כשיש מתיחות בעולם – למשל מלחמות, משברים פוליטיים, או אירועים גדולים כמו מגפת הקורונה – אנשים נוטים לקנות יותר זהב כי הם רואים בו מקום בטוח לכסף שלהם. גם החלטות של מדינות גדולות, כמו רוסיה או סין, לגבי כמה זהב הן מוציאות מהאדמה או מוכרות, יכולות להשפיע על המחיר העולמי.

לסיכום, המחיר של אונקיות הזהב מושפע מהרבה דברים שקורים בעולם, ולכן הוא יכול להשתנות כל הזמן ולכן, כדאי לבחון תמיד מראש את השווי ולחכות לטיימינג הנכון לקנות (בעת ירידה) ולמכור (בעת עלייה).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן