הזכויות שלך במקרה של רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית בהריון

אף משפחה בעולם לא רוצה להיכנס מראש להליכים משפטיים הקשורים לרשלנות רפואית במהלך ההריון. אך המציאות בפועל מצביעה על לא מעט מקרים בהם הילד או הילדה היו יכולים להיוולד בריאים, לו רק הצוות הרפואי היה נוהג אחרת בשלבים שונים של ההריון. במידה ואתם נמצאים במקום שהנזק כבר נעשה, חשוב שתדעו שקיימות זכויות אותן תוכלו לנצל למען שיקומו של הילד או הילדה והמשך מימון טיפוליו הרפואיים. עם זאת, הקושי להוכיח את הקשר הסיבתי בהגשת תביעה בנושא איננו פשוט כלל. הנה מה שתצטרכו לדעת לגבי הזכויות שלכם במקרים של רשלנות רפואית בהריון.

איך תנצלו את הזכויות שלך במקרה של רשלנות רפואית במהלך ההריון?

אין הרבה תחומים בעולם המשפט הישראלי, שנחשבים למורכבים יותר מאשר התחום של רשלנות רפואית בהריון. באופן כללי, תביעות בגין רשלנות רפואית יכולים להיתקל בלא מעט קשיים הכוללים אתגרים בהוכחת הקשר הסיבתי, מפגשים מול סוללות עורכי דין מכובדות שעומדות מאחורי המוסדות הרפואיים ועוד.

עם זאת, חשוב בהחלט לזכור שאם הצדק נמצא בצד שלכם או לפחות כך אתם חושבים, יש בהחלט זכויות שיכולות להגיע לכם כמו פיצויים כספיים, אותם תוכלו לנצל להליך השיקומי ולטיפולם של כל ילד או ילדה שניזוקו עקב אותה רשלנות בזמן ההריון.

באנר אסותא עבה

הדרך הטובה ביותר להגן על הזכויות שלכם, היא לפנות מוקדם ככל הניתן לייעוץ אצל גורם מקצועי כמו עורך דין רשלנות רפואית. איתו, תוכלו לבדוק את כדאיות התביעה, לאסוף את המסמכים הרצויים שיוכלו לשמש כהוכחות חשובות ולבנות תיק תביעה חזק בצורה נכונה.

אילו סוגי רשלנות רפואית עשויים להתרחש במהלך ההריון?

קיימים סוגים שונים של רשלנות רפואית שיכולים להתרחש במהלך ההיריון כך שכדאי להיות ערניים לאורך כל התהליך. בהתאם, קיימות עילות שונות לתביעות בתחום.

הנה כמה מהמרכזיות שבהן:

  • חוסר אבחון – מצבים של רשלנות באבחון מתייחסים למקרים בהם לא נערך האבחון או הבדיקה הנדרשת או המתבקשת, בכדי לאבחן מחלות או מומים.
  • טיפול לא נכון – מתן טיפול לא נכון שמוענק לאם או ליילוד. יכול להיחשב גם במקרים בהם לא מוענק טיפול כלל כאשר נדרש כזה או שמוענק טיפול שגוי לעומת הבעיה שדורשת טיפול שונה.
  • כשל בזיהוי – אחד המקרים הנפוצים ביותר לתביעות בגין התרחשות רשלנות רפואית בהריון, הם המקרים בהם הצוות הרפואי לא מאבחן כלל מומים או מצב של הריון בסיכון גבוה. לחילופין, האבחון יכול להתרחש בזמן מאוחר מדי, כזה שבגין העיכוב בזיהוי הנזק כבר נגרם.

כיצד ניתן לאבחן אם אכן התרחשה רשלנות רפואית?

הדרך שמתחילה לרוב בחשדות שעולים אצל אחד מההורים או אצל שניהם, היא רק תחילתו של מסע להוכחה ולתשובה לשאלה הגדולה – האם אכן התרחשה רשלנות מצד הצוות הרפואי שהובילה לנזק אצל היילוד. חשוב לזכור בנקודה זו שאחד הצעדים הראשונים שעליכם לנקוט במקרים שאותם חשדות עולים, הוא לפנות לעו"ד רשלנות רפואית שיעזור לכם להבין את המצב טוב יותר ולפרוש בפניכם את האפשרויות המשפטיות שעומדות בפניכם.

הנה למשל כמה פעולות מצד הצוות הרפואי שיכולות לעורר חשד:

  • ניסיון הימנעות ממתן תשובות ישירות והסברים ברורים.
  • הוצאה של המלווה של היולדת במהלך הלידה מסיבה כלשהי.
  • התנהלות בלתי שגרתית ולחוצה מצד הצוותים הרפואיים במהלך הלידה ואחריה.
  • הזמנה לשיחה מטעם נציג בית החולים או קופת החולים אליה אתם משויכים בנושא.
  • כניסה של רופאים רבים או בכירים לחדר הלידה בשלב כלשהו במהלכה.

מהן דרכי הפעולה המשפטיות שניתן לנקוט?

בכדי לקבל פיצוי על נזק שנגרם בעקבות רשלנות רפואית, חשוב לנקוט מספר צעדים כבר מההתחלה, על מנת להעלות את הסיכויים לזכות בתביעה ובפיצויים.

  • פנייה לעורך דין רשלנות רפואית מיומן ומנוסה שמכיר את התחום היטב ויוכל להעניק לכם ייעוץ וליווי לאורך כל הדרך.
  • יש לאסוף כל חומר ומסמך רפואי מכל תקופת ההריון, כמו למשל תוצאות בדיקות שנערכו.
  • יש לפנות למומחים מתחום הרפואה על מנת לקבל חוות דעת רפואיות אותם יהיה ניתן להציג בבית המשפט במידת הצורך.
  • לבסוף ולאחר תיק תביעה איכותי שנבנה בעזרת עו"ד מקצועי, ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון. בעזרת תיק תביעה ומסמכים רפואיים שיכולים להוכיח את הקשר הסיבתי, תוכלו לקבל פיצויים שונים שיעזרו לכם ולידכם בהמשך החיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן