למרות שנת מלחמה וטלטלות כלכליות – הנמל הממשלתי מציג רווח שיא של 168 מיליון ש"ח וגידול עקבי בהכנסות. יו"ר הדירקטוריון: "הוכחה לחוסן הלאומי".
נמל אשדוד מפרסם את התוצאות הכספיות לשנת 2024 – אחת השנים המאתגרות בתולדות המדינה – וחושף תמונה מפתיעה: רווח נקי של 168 מיליון ש"ח, גידול של כ-330% ביחס לשנה הקודמת. זאת, על רקע מלחמת "חרבות ברזל", גיוס עובדים נרחב, ותמיכה לוגיסטית לכוחות הביטחון.

ההכנסות בשנת 2024 הסתכמו ב-1.05 מיליארד ש"ח – עלייה של 5% לעומת השנה הקודמת. הרווח התפעולי עמד על 41 מיליון ש"ח, וה-EBITDA הגיע ל-166 מיליון ש"ח. את הרבעון הרביעי סיים הנמל עם רווח נקי מרשים של 135 מיליון ש"ח – לעומת הפסד של 6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל ב-2023.
לדברי יו"ר הדירקטוריון, שאול שניידר, "שנת 2024 הסתיימה בגידול במחזור הפעילות, ברווח תפעולי וברווח נקי משמעותי , למרות תקופת המלחמה והירתמות החברה ועובדיה למשימות הלאומיות של מתן מענה לפריקת אניות ביטחוניות וכלי השיט של חיל הים. התוצאות מוכיחות את עוצמתה של חברת נמל אשדוד ויכולתם של עובדיה לתת מענה לצרכים האסטרטגיים של מדינת ישראל".

הכנסות מימון נטו לשנת 2024: 71 מיליוני ש"ח לעומת הכנסות מימון נטו של 56 מיליוני ש"ח לשנת 2023.
- הרווח הנקי בשנת 2024 הסתכם ב- 168 מיליוני שקלים חדשים, זאת בהשוואה ל- 39 מיליוני שקלים חדשים בתקופה המקבילה אשתקד.
- הרווח התפעולי לפני הוצאות אחרות בשנת 2024 הסתכם ב- 41 מיליוני שקלים חדשים בהשפעת הרווחיות ברבעון הרביעי, בהשוואה ל- 38 מיליוני שקלים חדשים בתקופה המקבילה אשתקד.
- ההכנסות האחרות בשנת 2024 מסתכמות בכ- 63 מיליוני ש"ח, בהשוואה להוצאות אחרות שהסתכמו בכ- 53 מיליוני שקלים חדשים בתקופה מקבילה אשתקד. ההכנסות האחרות כוללות גם עליית ערך נכסים תפעוליים בסכום של כ- 91 מיליוני ש"ח, זאת בהמשך לירידה שנרשמה בשנת 2022 בשלביה הראשונים של התחרות עם הנמלים החדשים. ההוצאות האחרות בשנת 2023 כוללות בעיקר הוצאות לתכנית פרישה מרצון.
- הכנסות מימון בשנת 2024 הסתכמו ב- 71 מיליוני שקלים חדשים, בהשוואה להכנסות מימון של 56 מיליוני שקלים חדשים בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות מימון נובע מהציפיות לירידת ריבית.
נתונים עיקריים ברבעון הרביעי לשנת 2024
- במהלך הרבעון הרביעי של שנת 2024 נרשם, בהשפעת המלחמה, רווח נקי של 135 מיליוני שקלים חדשים, זאת בהשוואה להפסד של 6 מיליוני שקלים חדשים ברבעון הרביעי של שנת 2023.
- הרווח התפעולי לפני הוצאות אחרות ברבעון הרביעי של שנת 2024 הסתכם ב- 53 מיליוני שקלים חדשים, בהשוואה להפסד התפעולי לפני הוצאות אחרות בסך של כ- 33 מיליוני שקלים חדשים בתקופה המקבילה אשתקד.
- ההכנסות האחרות ברבעון הרביעי של שנת 2024 מסתכמות בכ- 77 מיליוני ש"ח, בהשוואה להוצאות אחרות בסכום של כ-8 מיליוני ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד ובהשפעת עליית הערך כאמור.
- הכנסות מימון, נטו ברבעון הרביעי של שנת 2024 וגם ברבעון הרביעי של שנת 2023 הסתכמו ב-30 מיליוני שקלים חדשים בהשפעת תשואות חיוביות של כספים המנוהלים בשוק ההון.
התוצאות הכספיות של הנמל מיוחסות לכלל הפעילות הנמלית; מגזרי המכולות, הרכבים, מטען כללי, תפזורת ואוניות נוסעים.
- במגזר המכולות – היקף המכולות שנטען ונפרק בנמל, בשנת 2024, הסתכם ב-681 אלף מכולות בהשוואה ל 669 אלף מכולות בתקופה המקבילה אשתקד. גידול של 1.8%. תוך הצגת נתח שוק של 41.5%
- במגזר הרכבים – בשנת 2024 נפרקו בנמל כ-125 אלף רכבים לעומת כ-114 אלף רכבים בתקופה המקבילה אשתקד, זאת תוך מתן מענה לביקושים ברבעון השלישי והרביעי של השנה במקביל לסגירת נמל אילת.
- מגזר התפזורת – בשנת 2024 נפרקו ונטענו (לא כולל דלק המשונע במקשרים ימיים) 9,232 אלפי טון תפזורת, בהשוואה ל- 8,822 אלפי טון בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בא לידי ביטוי במרבית סוגי המטענים: אשלג ופוספט, מלט, פחם ומוצרי גרעינים.
- היקף המטען הכללי הסתכם ב-968 אלפי טון בהשוואה ל 974 אלפי טון בתקופה המקבילה אשתקד. בתקופה זו המשיכה מגמת הירידה בכמות המטען הכללי המיובאת לישראל, בעיקר בשל ירידה ביבוא מתכות ועצים, המהווים רכיבים עיקריים במגזר המטען הכללי. נתחי השוק של הנמל עלו ביחס למתחרים.
- תחום אוניות הנוסעים (הקרוז) – מלחמת "חרבות ברזל" עצרה בשלב זה את הפעילות בתחום והנמל נערך לחידושה. יחד עם זאת, בשנת 2024, אוניות נוסעים ישראלים הוסטו מהצפון לנמל אשדוד והנמל נערך במהירות לקליטתם ומתן שירות מלא בעקבות הלחימה בצפון.
תגובות מהדרג הפוליטי: "גאווה לאומית"
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: " אני מברכת את מנהלי ועובדי נמל אשדוד עם פרסום התוצאות הכספיות המוצלחות לשנת 2024. המשך הצמיחה בשנה רבת אתגרים של מלחמה רב חזיתית, מעיד על חוסנו של הנמל. 99% מהסחורות המגיעות לארץ עוברות בנמלי הים שלנו, והתנהלותם התקינה והיעילה היא לפיכך מרכיב משמעותי בעלות מוצרי הייבוא וביוקר המחיה בכלל. משרד התחבורה פועל לשיפור השירות בנמלים תוך יצירת תחרות הוגנת ובריאה ביניהם, לרווחת הצרכן – עם ישראל."
השר לשיתוף פעולה אזורי והממונה על רשות החברות דודי אמסלם: "נמל אשדוד מציג ביצועים נהדרים גם בשנת 2024, הנמל ממשיך לפרוח ולהצליח בגדול, למרות תקופת המלחמה הקשה והמורכבת והיעדים המשתנים. חברת נמל אשדוד, כמו תמיד, היא דוגמא ומופת לפעילות אחראית ומצליחה של חברה ממשלתית. התוצאות הכספיות מרשימות ביותר ומלמדות על האיתנות והעוצמה הפיננסית של החברה. אני מצדיע ומודה מקרב לב לכל המנהלות והמנהלים, לכל העובדות והעובדים ולכל העוסקים במלאכה.כל עם ישראל חש גאווה גדולה בנמל הלאומי שלנו, שממשיך כבכל השנים האחרונות להציג תוצאות יפות וביצועים מרשימים."
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "נמל אשדוד, הנמל הממשלתי היחיד בישראל ממשיך לשמור על חוסן ואיתנות. אנו רואים כי למרות המלחמה והאיומים ולמרות התחרות עם הנמלים הפרטיים הנמל מראה תוצאות כספיות טובות, זאת בעיצומה של תקופה בה הוא נותן מענה גם למשק הישראלי וגם לכוחות הבטחון. נמשיך לתמוך ולגייס את מיטב משאבנו לטובת פעילות נמלית הנותנת מענה ושומרת על תפקוד רציף של המשק והכלכלה הישראלית."
הממשלה מחלקת מענק של 42 מיליון ש"ח לבדואים בנגב – איך הכסף יחולק?
