העותרים: שגיאה קשה שתפגע באשדוד ובציבור הרחב – נגיש ערעור
בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה את העתירה שהגישו "אדם טבע ודין" יחד עם הפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד, נגד הקמת בתי מלון בחוף לידו – במרחק של כ-60 מטר בלבד מקו המים. מדובר בפרויקט מעורר מחלוקת, שלטענת המתנגדים עלול לפגוע קשות בסביבה החופית, בערכי טבע מוגנים ובזכות הציבור לגישה חופשית לחופים.

למרות הדחייה, פסק הדין של השופטת כלל ביקורת חריגה נגד עצם הבנייה, כאשר נכתב: "לא אכחד כי העובדה שמשמעות דחיית העתירה הינה בניית שני בתי מלון ממש על שפת הים, בתוך חוף הים – הינה תוצאה רחוקה ממיטבית, והיא אף אינה תואמת את העקרונות התכנוניים המוכרים והמתוקפים היום, הן בתמ"א 1, והן בחוק השמירה על הסביבה החופית, בוודאי בנייה כה קרובה לחוף היום […]."
"בכוונתנו להגיש ערעור על פסק דין זה"
עו"ד אורטל סנקר הגיבה לדחייה: "עם מלוא הערכה לבית המשפט, שגה האחרון בהחלטתו. שכן, גם בית המשפט, כמו ועדות התכנון לפניו, הסכים עמנו שמדובר בתכניות שאינן ראויות להתאשר כיום, אך בפועל פסק הפוך. קידום התכניות על החוף היא מקוממת, שעה שייתכן שקיימות חלופות אחרות, כדוגמת בניית המלונות במגרש החנייה הצמוד, שיכולות למנוע את הפגיעה ההרסנית בחוף ובציבור, אך אף גורם אינו מרים את הככפה. בכוונתנו להגיש ערעור על פסק דין זה. אדם טבע ודין ימשיך לפעול בכל כוחו לשמירה על החופים למען הציבור והדורות הבאים."

ביקורת על מימוש זכויות הבנייה
בועז רענן בועז רענן מהפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד אמר: "הקמת התכניות, לרבות התכניות החדשות, צפויה לשרת בעיקר מבקרים מחוץ לאשדוד – ולא את תושבי העיר עצמם – ועלולה לפגוע באופייה הייחודי של אשדוד ובחזית הים שלה, שהיא אחד הנכסים הציבוריים החשובים ביותר בעיר.״
החלופה שלא נשקלה: מגרש חניה ציבורי
לטענת העותרים, עצם העובדה שבית המשפט הכיר בכך שמדובר בבנייה הפוגעת בסביבה, אך לא בחן לעומק חלופות אפשריות – מעלה תהיות. אחת החלופות שהוצעו היא העברת זכויות הבנייה למגרש חנייה ציבורי סמוך, במטרה לשחרר את רצועת החוף לשימוש הציבור.
לטענתם, במציאות של משבר אקלים ועליית מפלס הים, כל בנייה סמוכה לחוף עלולה להוביל לנזק בלתי הפיך – והגיעה העת שמוסדות התכנון ייקחו אחריות.
בזמן שכולם קונים, לקוחות כאל חוסכים: ההטבות הכי שוות לפסח בארץ ובחו"ל

צילום: בועז רענן

צילום: בועז רענן
תגובה אחת