סקר ראשון לקראת הבחירות המוניציפאליות באשדוד, שנערך על ידי מכון הסקרים "פידבק" עולה: ראש העירייה המכהן יחיאל לסרי הוא המועמד המוביל לניצחון. וגם: איזה נושא הוא החשוב ביותר לאשדוד בהחלטתם למי להצביע? ומה הם חושבים על הרפורמה המשפטית?

לקראת הבחירות המוניציפאליות שיתקיימו בחודש אוקטובר הקרוב, ערך מכון הסקרים "פידבק" סקר ראשון, ממנו עולים נתונים מעניינים. בשאלה "אילו הבחירות לראשות עיריית אשדוד היו מתרחשות היום, למי מבין המועמדים הבאים היית מצביע?", ענו כ-33.3 אחוזים כי יצביעו לראש העירייה המכהן יחיאל לסרי.
במקום השני ניצבת חברת המועצה הלן גלבר עם כ-18.8 אחוזים, כאשר מעט מאחוריה עם 15.8 אחוזים נמצא אלי לחמני. עוד מהתוצאות: ברק סרי, שאפילו לא הכריז על מועמדותו, כבר זוכה ל-11.7 אחוזי תמיכה. אחריו: שמעון כצנלסון (עם 9.4 אחוזים) ואלי נכט (8.1 אחוזים).

בסקר נשאלה שאלת שביעות רצון מתפקודו של ראש העירייה יחיאל לסרי בארבע השנים האחרונות, כאשר הציון 1 מייצג את שביעות הרצון הנמוכה ביותר והציון 5 מייצג את שביעות הרצון הגבוהה ביותר. כאן רק 17.7 אחוזים נתנו לו את הציון הגבוה ביותר ואילו 31.2 אחוזים נתנו לו את הציון הנמוך ביותר. הציון המשוקלל שקיבל לסרי הוא 2.71.
המשיבים נשאלו גם מהו התחום החשוב ביותר שבו צריך לעסוק ראש העיר הבא של אשדוד ושלפיו יבחרו למי להצביע, ורובם ענו כי הם מעוניינים שראש העירייה יפעל להגברת אפשרויות לדיור בר-השגה בעיר (24.8 אחוזים), לשדרוג מערכת החינוך (16.8 אחוזים) ולשיפור התעסוקה בעיר (13.5 אחוזים).
ומהם הנושאים שהכי מפריעים לתושבי אשדוד? בראש ובראשונה תשתיות התחבורה והפקקים (18 אחוזים), הגירה שלילית של צעירים מהעיר (16.5 אחוזים), מחסור במקומות עבודה איכותיים (15.7 אחוזים) והתחרדות העיר (15.2 אחוזים).
בנושא היחסים עם המגזר החרדי, תושבי אשדוד חצויים: כמחצית מהם (כ-50.1 אחוזים) חושבים שצריך לפעול נגד תהליך ההתחרדות של העיר, והמחצית השנייה חושבים שיש לשמר את הסטטוס קוו (כ-36 אחוזים) או לחזק את הקשר עם המגזר החרדי (כ-13.9 אחוזים).
ברמה הלאומית, לאחר הבחירות לכנסת שהתקיימו בחודש נובמבר האחרון, בו זכו מפלגות הקואליציה לרוב מוחץ באשדוד, שאלנו את המשיבים האם שלושה חודשים מאוחר יותר, הם מרוצים מהבחירה שעשו והיו מצביעים לאותה המפלגה שוב אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום.
באופן יוצא דופן, רק כ-67.5 אחוזים הודיעו כי יצביעו לאותה המפלגה. לעומת זאת, כ-12.5 אחוזים טוענים כי הם מאוכזבים מבחירתם והיו מצביעים למפלגה אחרת. כ-15.8 אחוזים נוספים ענו כי מוקדם לקבוע, והיתר הודיעו כי לא היו מצביעים כלל אילו היו מתקיימות בחירות נוספות לכנסת.
ומה לגבי הרפורמה המשפטית שמובילה הממשלה? גם כאן התבקשו הנסקרים לענות על מידת התמיכה שלהם ברפורמה, באמצעות מתן ציון מ-1 (לא תומך בכלל) ועד 5 (תומך באופן מלא). באופן מפתיע לאור תוצאות הבחירות האחרונות בעיר, מידת התמיכה ברפורמה היא די נמוכה, כאשר הציון המשוקלל שקיבלה הוא 2.77.
כ-23.8 אחוזים אמרו כי הם תומכים ברפורמה באופן מלא, כ-10.8 אחוזים אמרו כי הם די תומכים ברפורמה, 18.4 אחוזים אמרו כי עמדתם נייטרלית, כ-12.4 אחוזים אמרו כי הם די מתנגדים לרפורמה וכ-34.6 אחוזים אמרו כי הם מתנגדים לחלוטין לרפורמה.
הסקר נערך על פי מדגם של 2,071 משיבים, גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, כולל במגזר החרדי. הסקר נערך בין התאריכים 19-20 בפברואר 2023. טעות הדגימה המירבית: 4.3+-
מכון הסקרים "פידבק" בפיקוחו של ד"ר אלכסנדר קליין, בעל רזומה נרחב ומרשים בתחום הסטטיסטיקה, הכולל מוסדות אקדמיים מובילים ומוסדות לאומיים בישראל ובצרפת.
תגובה אחת