האם יש הבדל בטיפול בין טחורים חיצוניים לטחורים פנימיים
לכולנו יש טחורים, זו לא טעות, זו עובדה. טחורים זה השם של כלי הדם הממוקמים בתחתית המעי הגס, לאורך הרקטום ובפי הטבעת, אלו מאפשרים לנו להפעיל את השרירים שיאפשרו לנו להוציא את הצואה החוצה בקלות. בעגה המקומית, המילה 'טחורים', משמשת כדי להעיד על תחושה של חוסר נוחות בעת מתן יציאות בשירותים. במאמר הבא ננסה לפרק את הנושא הזה ולהסביר מה אפשר לעשות ואיך מאבחנים את התופעה. כמובן, נדבר על מונחים מורכבים כמו טחורים פניימים וחיצוניים, אבל עוד חזון למועד.

כמה מילים על מערכת העיכול שלנו
מערכת העיכול האנושית, צריכה לעמוד באתגר לא קטן. עליה לפרק את המזון אותו אנחנו צורכים כדי לחיות, לאבני בניין קטנות. כאשר אבני הבניין הללו הם החומרים הנספגים במחזור הדם ומאפשרים לגוף שלנו להמשיך כרגיל. מערכת העיכול כוללת שורה ארוכה של איברים, בניהם, המעי הגס. לאחר שמערכת העיכול סיימה לפרק את אבני הבניין ולקחת לה את החומרים הדרושים לה, היא פולטת את הפסולת החוצה, דרך פי הטבעת. על מנת שנוכל להוציא את הפסולת הזו, פי הטבעת שלנו מוקפת שרירים וכך גם הרקטום. השרירים הללו עוזרים לנו לדחוף החוצה את אותם חומרים שאינם רצויים לגוף. במקרים מסוימים, כלי הדם נמתחים, נופלים ונקרעים. זה מה שיוצר את תחושת הגרד, זה מה שמביא לכאבים עזים וזה מה שגורם לכך שבעת מתן יציאות נראה גם לא מעט דם. טחורים פנימיים, אלו הממוקמים בתוך פי הטבעת ובחלקו התחתון של הרקטום, בעוד החיצונים נמצאים על פי הטבעת ומחוץ לו. בכל אחד מהמקרים המטופל ירגיש קצת אחרת.
מה הגורמים להתפתחות של טחורים
אז יש כל מיני סיבות לכך שאחדים סובלים ממתן יציאות ואחרים לא. אלו הסיבות השכיחות לכך:

- היריון ולידה: מטבע הדברים, כאשר מתפתח עובר בבטן של אישה, הגוף שלה עובר שינוי והלחץ על רצפת האגן הופך משמעותי, מה שיכול להביא לקריעה של כלי הדם ולטחורים.
- עודף משקל: כאמור, משקל עודף יכול להכביד על איזור פי הטבעת.
- עצירות: בין אם היא כתוצאה ממחלה או מכל סיבה אחרת, היא יכולה לגרום למאמץ יתר של השרירים באיזור הזה ולקריעה של כלי דם.
- פעילות ספורטיבית בעצימות גבוהה: הפעלה חוזרת של שרירי הבטן, הרגליים והאגן, יכולה לפגוע בגוף בחלק הזה.
- הגיל: לאורך השנים, כלי הדם נוטים לצנוח למטה וכך נוצרים טחורים.
- גנטיקה: יש מי שיש להם נטייה משפחתית לסבול מהתופעה.
מה ההבדל בין סוגי הטחורים השונים
בגדול, טחורים פנימיים נמצאים בנקודה בה יש מעט תאי עצב ולכן הם לא כל כך כואבים, אבל הם יכולים לדמם בכבדות. כך שהרבה פעמים אופי הטיפול יכלול מתן תוספי תזונה כדי להשלים את החוסרים בעקבות אובדן מאסיבי של הדם בגוף. טחורים חיצוניים לעומת זאת נמצאים בנקודה בה הם לא מדממים בצורה מאסיבית, אבל משום שהם נמצאים בנקודה בה יש הרבה תאי עצב, הם כואבים הרבה יותר באופן משמעותי. לכן, חלק מהטיפול יכלול מתן תרופות לשיכוך הכאב.
אז מה אפשר לעשות?
קודם כל חשוב לומר, מתן יציאות בשירותים זה חלק אינטגרלי מהפעילות התקינה של הגוף ואם אתם מרגישים אי נוחות כזו או אחרת מכל סיבה שהיא, חשוב לפנות לאיש מקצוע ולקבל הכוונה מסודרת. בנוסף, מומלץ להשתמש בסבון מיוחד באיזור הזה ובמגבונים סטרילים ייעודיים, כדי למנוע חדירה של חיידקים דרך הפצעים. כדאי ללכת להתפנות מתי שאתם מרגישים צורך כדי למנוע עצירות ומאמץ בעת מתן צואה. תזונה מאוזנת יכולה לעבוד כמעין תרופה לטחורים ולשפר את פעילות מערכת העיכול וכך גם הצואה תהיה רכה יותר ויהיה הרבה יותר קל להוציא אותה. תוספי תזונה לשיפור פעילות מערכת העיכול ומוצרים לטיפול מקומי כמו משחות מיוחדות, יכולים להועיל גם כן.
