הכנת גלידה בסגנון טילון בבית

הכנת גלידה בסגנון טילון בבית

כמו הרבה דברים שאם בוחרים להכין אותם בבית הגרסה הביתית יוצאת טעימה, משובחת ובעלת טעמים טובים יותר מהגרסה המתועשת הזמינה לנו בכל פינה, כך גם הגלידה הביתית. היופי בהכנת גלידה ביתית הוא שאינכם מוגבלים בשילוב וסגנון הטעמים.

מתחשק לכם גלידת דובדבנים – אין בעיה! רוצים גלידת ליים משולבת בטעמי מנגו? קלי קלות! רוצים גלידת תות בשילוב אוראו? למה לא! הכול זמין ואפשרי, והכול בהישג ידיכם. הצטרפו אלינו למסע מרתק בשבילי החלב, השמנת ומגוון הטעמים שיהפכו ביחד לכדי גלידה אחת טעימה במיוחד.

צילום: pexels

כיצד להכין גלידה ביתית?

למען האמת יש מספר דרכים להכין גלידה ביתית, ואתם כמובן יכולים לבחור את זו שמתאימה לכם. הרי הן לפניכם:

  • גלידה ביתית גרסת הילדים – בגרסה הפשוטה הזו כל מה שנדרש מכם זה שילוב של שמנת עם עוד טעם שחביב על הילדים שלכם, הקצפה של השמנת עם מעט סוכר, הוספת הטעם הנבחר, נגיד שוקולד – אז אינסטנט שוקולד או גנאש של שוקולד חלבי או מריר תלוי בטעם הסופי שאתם רוצים להשיג. לאחר ההקצפה, העבירו לתבנית פיירקס והופ להקפאה. כן, זו אולי לא הגלידה שחשבתם עליה אבל היא מצוינת עבור הילדים.
  • גלידה ביתית ללא מכונה – לפני שהומצאה מכונת הגלידה הביתית, אלו הפעולות שנדרשתם לעשות כדי ליהנות מהמקפא המצוין שיצא תחת ידיהם המוכשרות של האיטלקים. ראשית היה עליכם ליצוק חלב מרוכז ממותק לתוך קערה שאליה צריך להוסיף את הטעם הנבחר, (הפעם נלך על פיסטוק), אז מחית הפיסטוק ולערבב היטב יחד. אם חשקה נפשכם בשדרוג מעניין דוגמת אגוזים או נטיפי שוקולד צ'יפס, זה הרגע להוסיף אותם פנימה לקערה ולאחד אותם יחד עם התערובת הקיימת בה. בינתיים הייתם מתחילים להקציף את השמנת במיקסר עד שהייתה הופכת ליציבה ואז מקפלים שליש ממנה לתוך תערובת החלב המרוכז שלכם. כעת הייתם צריכים להעביר את התערובת לקערה של המיקסר, שבה נמצאת שאר הקצפת שהכנתם ולקפל אותה עד לאיחוד מוחלט. את התערובת שהתקבלה הייתם מעבירים לקופסת פלסטיק המיועדת להקפאה וממתינים כשש שעות לפחות עד שהגלידה הביתית הנהדרת שלכם הייתה קופאת לחלוטין.
  • גלידה ביתית עם מכונה – הכנת הגלידה עם מכונה הופכת הכול לפשוט הרבה יותר, כל שנדרש מכם הוא להכניס את החומרים – תערובת של חלב ושמנת ביחס של 1:1, חלמוני ביצה, סוכר והטעם הנבחר לתוך המכשיר שתפקידו להכין את הגלידה. כעת נשאר רק להפעיל אותו ולהמתין לקסם שיקרה, שבסופו תוכלו לאכול גלידה בטעם מושלם – זה שאתם בחרתם. אולי טעמי וניל, אולי שילוב של רום וצימוקים ואולי בכלל סורבה מרענן. יחד עם זאת מומלץ לעקוב אחרי מספר טיפים מועילים בהפעלת המכונה כדי לקבל תוצאות מיטביות. לפני שאתם מפעילים את מנוע הערבול מומלץ לפני זה, כ-5 דקות בערך, לפני להפעיל את מנוע הקירור. כדאי לשים מעט אלכוהול כדי למנוע את הקיפאון של המכל הנשלף אל דפנות המכל הקבוע. חשוב לנגב את המכל מכל שאריות של מים לאחר שטיפתו. אם אתם שומעים שהכנפיים של מנוע הערבול אינן מצליחות לערבב את המסה הפסיקו את פעולתו מיד. ולסיום, הקפידו להכין את הגלידה ולאכול אותה בהקדם שכן אין בה חומרים משמרים כלל.

כך תכינו טילון ביתי צעד אחרי צעד

מי שאינו יכול להסתפק בהכנה של גלידה רגילה וחייב לשדרג את החוויה לטילון ימצא שימוש רב במדריך הקצר שלפניכם, הפעם נתחיל עם טילון גלידה של שוקולד קרמל:

  1. ראשית נתחיל בלקצוץ את שוקולד הקרמל. לאחר מכן עטפו בנייר כסף את גביעי הגלידה, מהחלק התחתון כלפי העליון והשאירו מרווח לשוליים בכל גביע.
  2. לאחר מכן, הקציפו במיקסר את השמנת לכדי קצפת.
  3. כעת הוסיפו את החלב המרוכז למיקסר והקציפו יחד. הכניסו פנימה גם את השוקולד הקצוץ והקציפו יחד.
  4. משהתערובת מוכנה העבירו אותה אל הגביעים והקפיאו לילה שלם.
  5. כשתרצו להגיש אותם, המיסו שוקולד מריר במיקרוגל וצפו בעדינות את חלקו העליון של הטילון ואת השוליים.
  6. לסיום קשטו עם שברי אגוזים קצוצים ואכלו בתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן