כך תכינו לביבות מנצחות לחנוכה
ישראלים אוהבים להפוך כל דבר לחגיגה, חנוכה הוא אולי חג של שמונה ימים, אבל מדהים לראות כמה פעמים אפשר להדליק נרות בהרכב כזה או אחר. אם אתם רוצים להביא מתכון קל ופשוט של לביבות מנצחות לחג החנוכה, אנחנו אתכם. גם אם אתם לא אוהבים את המטבח וגם אם אתם מעדיפים לא לבשל, אנחנו כאן כדי לתת לכם מתכונים פשוטים, כאלו שאפשר להכין בלי לטעות, כדי שלא יהיה מי שיבוא להדלקת נרות בנוכחותכם ולא ילקק את האצבעות. מוכנים לזה? שני מתכונים ללביבות מנצחות לחג החנוכה, שמכינים בכלום זמן.

לביבות לחנוכה עם קמח
יש שתי גרסאות מפורסמות של לביבות לחנוכה. יש את לביבות תפוחי האדמה המפורסמות ויש לביבות עשויות קמח. אנחנו כאן עם שני מתכונים משני סוגים ונתחיל בראשונה.
מצרכים

כוס קמח תופח
שלוש כפות שטוחות של סוכר
כפית מיץ לימון סחוט
חצי כוס מים רותחים
ביצה
שמן לטיגון עמוק
למי שאוהבים, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או דבש.
אופן הכנה
מערבבים במים הרותחים את הסוכר והלימון, עד שהסוכר נמס. שופכים את המים לקערה עם הקמח התופח ומערבבים עד לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה ומערבבים במהירות, עד לתערובת אחידה. שימו לב, בגלל המים החמים, לערבב את הביצה במהירות כדי שלא תהפוך לחביתה. התערובת צריכה להיות דלילה וזה בסדר. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או מחבת, מטגנים כפות מתוך התערובת בשמן, מנמיכים קצת את האש ומטגנים ארבע דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ושמים מעל קצת סוכר ודבש.
לביבות תפוחי אדמה למבוגרים ולילדים
מי שאוהבים לביבות מלוחות, אנחנו באים אליכם עם מתכון מנצח לכבוד חג החנוכה.
מצרכים
שלושה תפוי אדמה קטנים, קלופים, מגוררים בפומפיה גסה וסחוטים מנוזלים.
למי שאוהב, חצי בצל לבן מגורר דק וסחוט מנוזלים, זה לא חובה.
שתי ביצים.
שליש כוס פירורי לחם
חצי כפית מלח וקצת פלפל שחור למי שרוצה.
שמן לטיגון עמוק.
אופן הכנה
מערבבים את המצרכים כולם, מלבד שמן עמוק. מכינים את הלביבות בידיים רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מחממים את השמן במחבת ומניחים את הלביבות. אם הלביבות מתחילות להישרף, הנמיכו את האש במעט. טגנו את הלביבות, חמש דקות בערך מכל צד והניחו לאחר מכן, על נייר סופג.
כמה טיפים עבור לביבות לחנוכה מושלמות
אם אתם מכינים לביבות מתוקות לחנוכה, אתם יכולים לרכוש ממרחים בטעמים שונים, בסופר או בחנויות המתמחות. ממרח פיסטוק, חלווה או שוקולד עם פצפוצים, כל אלו יעשירו את הטעם של הלביבות ויהפכו אותן מיוחדות ושונות משל כולם. אם אתם מכינים לביבות תפוחי אדמה מלוחות, אתם יכולים לערבב שמנת חמוצה, כפית של לימון סחוט, שן שום קצוצה דק, פלפל, מלח וקצת שמיר למי שאוהב, מה שהופך למטבל עשיר ומיוחד. למבוגרים שאוהבים טעמים מעניינים באמת, הניחו חתיכה של סלומון מעושן מעל השמנת, האמינו לנו, מדובר על טעם גן עדן.
רוצים לקבל עוד רעיונות למתכונים קלילים ומנצחים לחנוכה?
בשביל זה אנחנו כאן. שלל מתכונים בעשר דקות עבודה, כאלו שישאירו טעם של עוד בלי שאתם תיאלצו להתאמץ כל כך.
