פסיקת מזונות לקטינים – גם כאשר ההורים מתגוררים ביחד

קרדיט לתמונה Freepik

בית המשפט לענייני משפחה בנצרת קיבל את בקשתה של אם למזונות זמניים בעבור ילדי הזוג, כאשר המשפחה כולה עודנה מתגוררת תחת קורת גג אחת וקבע, כי האב ישלם לאם מידי חודש את הסכום של 4,350₪ כמזונות זמניים (מלבד עוד סכומים שנושא בהם). בית המשפט קבע את סכום המזונות לאחר שבחן, בין היתר, את הפערים הגדולים בהכנסות הצדדים, את רמת החיים של המשפחה ואת זהות ההורה המרכזי לעניין ניהול הבית.

פרודים אך גרים ביחד עם הילדים

האם והאב נשואים (עדיין) ולהם שני ילדים, קטין ובגיר טרם גיוס צבאי. האב ביקש לסיים את הנישואין והגיש לשם כך, בין היתר, תביעה לפירוק שיתוף באמצעות עורך דין גירושין . בשל חילוקי דעות כספיים הקשורים גם עם חלוקת הדירה בין הצדדים, החליטו בני הזוג לעת עתה להישאר ולהתגורר ביחד באותה הדירה (בקומות נפרדות) ביחד עם שני הילדים והם מנסים לנהל משק בית משותף אך בנפרד, ככל שניתן. לצדדים אין חשבון בנק משותף.

האם מבקשת מזונות על מנת לשמור על רמת החיים לה הורגלו הילדים

האם הינה עובדת עצמאית ולטענתה בעוד שהיא משתכרת סכום של כ- 6,000₪ בחודש, האב מרוויח סכום של כ- 30,000₪ בחודש. האם טענה כי היא זו אשר מצויה ברוב שעות היום בבית עם הילדים, מתפעלת את הבית ומבשלת לילדים, בעוד האב מצוי במקום עבודתו רוב היום ולכן היא זו אשר מודעת היטב להוצאות הבית ועלויות אחזקתו. האם טענה כי היא והילדים הורגלו לרמת חיים גבוהה וכי, עלויות החזקת הבית מידי חדש עומדות על הסכום של כ- 12,000₪ (הסכום אותו תבעה כמזונות לילדים) והיא אינה יכולה לעמוד בסכומים אלה ממשכורתה החודשית וכך, אינה יכולה לספק לילדים את שהורגלו אליו.

האב טען כי גם כך משלם יותר

האב טען, כי האם מרוויחה כ- 18,000₪ בחודש ולא 6,000₪ כפי שטענה ולמרות זאת, היא איננה נושאת כלל בהוצאות משק הבית השוטפות כגון חשמל, אינטרנט, כבלים והיא צריכה לשלם מחצית ההוצאות הנ"ל. האב טען עוד, כי הוא עצמו עורך קניות מידי שבוע ואף רוכש ביגוד והנעלה לילדיו ואם כך, לא ברור לו מדוע הוא צריך לשלם מזונות לאם.

החלטה – האב ישלם מזונות לאם עד להודעה חדשה

בית המשפט ציין תחילה, כי בניגוד לתביעות מזונות "רגילות", כאן קשה יותר להחליט לגבי גובה המזונות בעיקר משום שבני הזוג עדיין מתגוררים ביחד עם ילדיהם שאף את ההוצאות החודשיות בגינם קשה לאמוד ולדעת מה חלקו של כל צד בתשלום אותן ההוצאות.

לכן, כאשר בית המשפט ביקש לקצוב את גובה המזונות, התייחס תחילה לרמת החיים אליה הורגלו הילדים (העשירון העליון במקרה דנן) וניסה להתאים את גובה המזונות לילדים ברמה זו.

לאחר מכן, בחן את זהות ההורה הדומיננטי בניהול משק הבית והוצאות הילדים והגיע למסקנה, כי האם היא זו אשר אחראית בפועל ברוב המקרים על ההוצאות הקשורות לילדים.

בסופו של דבר ועל מנת לקבוע סכום, בחן את הפרשי השכר בין האב והאם וכך קבע, כי האב ישלם לאם עד להודעה חדשה (או החלטה אחרת) מזונות עבור הילדים בסכום של 4,350₪ (בנוסף להוצאות הדירה שמשלם כעת ומחציות).

מוזר ככל שיישמע  – מסביר עו"ד ישי מויאל – אך גם כאשר מדובר, על פניו, ב"צרות של עשירים" – עדיין מחויב בית המשפט לעשות כל שביכולתו להגן על האינטרסים של הנפשות הפועלות ובכלל זה, לשמור ככל הניתן על רמת החיים לה הורגלו ילדי הזוג.

לקריאת פסק הדין המלא ראו:  52191-08-21.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן