וורדפרס או וויקס – מה עדיף כשבונים אתר?

וורדפרס וגם וויקס הן שתי פלטפורמות פופולאריות לבניית אתרי אינטרנט. לכל אחת מהן, יש את החוזקות והחולשות המאפיינות אותה ואין ספק שהבחירה בין שתי הפלטפורמות הללו עשויה להיות החלטה מורכבת ואפילו קשה. בכתבה הבאה, נסקור את התכונות של כל פלטפורמה וננסה לקבוע איזו מהן תתאים יותר לאתר שלכם.

הכתבה בשיתוף עם חברה מובילה המספקת שירותי בניית אתרים, קידום אתרים, שיווק דיגיטלי ומיתוג עסקי.

כמה מילים על פלטפורמת וורדפרס

מדובר על מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח. יש לה מיליוני משתמשים ברחבי העולם. היא שוחררה לראשונה בשנת 2003. וורדפרס היא חופשית לשימוש ומציעה מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישיות לבניית אתר אינטרנט.

באנר אסותא עבה

כמה מילים על פלטפורמת וויקס

מדובר על מערכת לבניית אתרים, המאפשרת לכל משתמש לצור אתר וכל זאת ללא ידע בכתיבת קוד. וויקס שוחררה בשנת 2006 והיא אחת ממערכות בניית האתרים הנפוצות ביותר. ממש כמו וורדפרס, גם היא מציעה מגוון רחב של תכונות ואפשרויות התאמה לבניית אתר אינטרנט.

קלות שימוש

אחד היתרונות הגדולים ביותר של וויקס בא לידי ביטוי בקלות השימוש במערכת. הפלטפורמה נועדה מלכתחילה להיות ידידותית לכל משתמש ובעיקר למי שאין לו שום ניסיון בכתיבת קוד. וויקס מציעה כלי גרירה ושחרור. אלו יכולים להקל על הוספת אלמנטים באתר וגם על התאמתם. בשונה מוויקס, וורדפרס דורשת קצת ידע טכני וזאת על מנת שיהיה אפשר להגדיר ולהתאים אישית את האתר. וורדפרס גם מציעה עורך ויזואלי, שימוש בעורך זה יכול להיות מסובך וגם מורכב לשימוש וזאת בהשוואה לממשק הגרירה והשחרור של וויקס הנחשב לנוח וידידותי יותר.

התאמה אישית

שתי הפלטפורמות, וורדפרס וגם וויקס, מציעות למשתמשים מגוון גדול של אפשרויות התאמה.
מה שכן, אפשר לומר שוורדפס מציעה הרבה יותר גמישות מבחינת התאמה וזאת בהשוואה למערכת וויקס. וורדפרס מציעה אלפי ערכות נושא ותוספים. כך אפשר לצור אינטרנט ייחודי לעסק או למותג. מנגד, וויקס מציעה הרבה פחות אפשרויות התאמה.

SEO

אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) היא היבט חשוב בבנייה של כל אתר אינטרנט. וורדפרס מציעה מגוון תוספים לקידום אתרים. התוספים הללו יכולים לעזור לשפר את דירוג האתר. גם מערכת וויקס מציעה כלי SEO, אך הם אינם מוצלחים כמו התוספים של וורדפרס. דבר חשוב שיש לציין הוא
שוורדפרס נחשבת לפלטפורמה אהובה על מנוע החיפוש של גוגל ועל כן אתר שבנוי במערכת הזו, צפוי להיות מדורג גבוה יותר ובזמן קצר יותר מאתר שבנוי במערכת וויקס.

מחיר

וויקס מציעה חבילות פרימיום שונות או אתר בחינם. במידה ובחרתם באופציה החינמית, האתר יכלול גם פרסומות של וויקס ויהיה ללא דומיין ועם אחסון מוגבל. מנגד, וורדפרס מאפשרת לכם לבנות אתר בחינם, אך ללא דומיין ושטח אחסון. יש לרכוש אותם בנפרד. קחו בחשבון שמחירו של דומיין ישראלי נע בין 50 ועד 80 שקלים. מבחינת שטח אחסון, המחיר יהיה כמה מאות שקלים לשנה ואולי גם יותר, תלוי בחברת האחסון (חברה בארץ או חברה בחו"ל) ובנפח האחסון שתבחרו לרכוש.

צילום: PIXABAY

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן