ביקור היסטורי: סולידריות, שיתוף פעולה ופלאפל
אשדוד, מרץ 2024: עו"ד אלי נכט, סגן ראש עיריית אשדוד, קיבל בברכה את גב' מונה נויבאור, סגנית ראש הממשלה והשרה לענייני כלכלה, תעשייה, פעולת אקלים ואנרגיה של מדינת נורדריין-וסטפאליה בגרמניה, יחד עם פמלייתה. ביקורה של נויבאור, המהווה ביטוי מרגש של סולידריות עם ישראל בעת המלחמה, נשא פרי בדמות פריצת דרך משמעותית בשיתופי פעולה כלכליים בין אשדוד לנורדריין-וסטפאליה.
לאחר קבלת פנים חמה, חברי המשלחת יצאו לסיור מרתק בעיר אשדוד. הם התרשמו מהמוקד העירוני התוסס, טיילו לאורך הטיילת המרהיבה ואף זכו להתענג על מנת פלאפל אותנטית במסעדת "פלאפל כרמי".
ביקור זה הינו נדבך נוסף במערכת יחסים בינלאומית פורחת. NRW.Global Business, הסוכנות לקידום עסקים של נורדריין-וסטפאליה, פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם משרד עובד בישראל במטרה לחזק את הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות. כתוצאה משיתוף פעולה זה, חברות רבות מנורדריין-וסטפאליה הקימו מוקדי פעילות בישראל, ולהיפך. בתל אביב אף פועל משרד של לשכת המדינה של נורדריין-וסטפאליה, המתמקד בתחומי חינוך, תרבות, מדע ונוער.
לאחר ה-7 באוקטובר, קנצלרית המדינה התחייבה לתמיכה בישראל, במיוחד לשיקום עוטף עזה, באמצעות פרויקטים משותפים המקשרים את NRW עם ישראל. יוזמה זו נקראת "שלום חברה". יש לציין כי בישראל מתבצע פרויקט בין העיר דואיסבורג, ב-NRW, לאשדוד. לאחרונה ביקר מזכיר המדינה שפייך באשדוד, וכעת השרה נויבאור הגיעה לביקור. בנוסף, הסוכנות לקידום עסקים דואיסבורג (DBI) מתכוונת לבקר באשדוד באפריל כדי לחזק את שיתוף הפעולה במגזר העסקי.
גב' נויבאור הדגישה את חשיבות שיתוף הפעולה הכלכלי בין דויסבורג עסקים וחדשנות (Duisburg) – גוף עסקי-שיווקי בינלאומי לקידום ופיתוח כלכלי – לבין אשדוד. היא ציינה מפגש עתידי בין מנכ"ל וסגן החברה הכלכלית Duisburg Business Promotion Agency לבין גורמים באשדוד, במטרה לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה פוריים בין חברות גרמניות לאשדוד.
עו"ד אלי נכט הביע את תודתו לגב' נויבאור על ביקור ההזדהות ועל תמיכתה בישראל. הוא הדגיש כי אשדוד פתוחה לכל יוזמה כלכלית בין המדינות, וכי יוזמות אלו תורמות רבות לחיזוק החוסן של כל העמים שוחרי השלום.
אפשר לומר שהפלאפל הפך לסמל לא רשמי של ביקור זה, ומייצג את הידידות המתפתחת בין אשדוד לנורדריין-וסטפאליה.
מי יודע, אולי בעתיד שיתוף הפעולה בין שתי המדינות יתרחב גם לתחום הקולינריה, ונזכה לראות גרסה גרמנית אותנטית של מנה אהובה זו?