הותר לפרסום: עוד צלע נגדעה – ימ״ר לכיש ולוחמי חטיבת סה״ר של המחוז הדרומי סיכלו משלוח רימוני רסס שיועד לעברייניים
מפקד מרחב לכיש, נצ״מ רועי ולדמן: “תפיסת החוליה וסיכול תוכניותיה הצילה חיי אדם."
כחלק מהמלחמה של משטרת ישראל בפשיעה החמורה, וביתר שאת בחודשים האחרונים במסגרת מבצע ״בלימת חירום״, פועלת ימ״ר לכיש כנגד עבריינים וכנופיות פשיעה, והביאה למעצרם של רבים מהם. בעקבות הפעילות העצימה של היחידה התגלעו מספר סכסוכים שהובילו לנסיונות חיסול באמצעות מטעני חבלה ורימוני רסס.
בשבועות האחרונים, פעלה ימ״ר לכיש בפעילות סמויה ומתוחכמת כנגד אותם מחסלים ושלוחיהם, והביאה לחשיפת הרשת. כפי שהגדיר את מטרת המבצע מפקד היחידה, סנ״צ שחר לוי, שפיקד גם בפעילות זו על הכוחות: ״מחויבים למימוש תפיסת הביטחון כ״מרחב בטוח״ וההיפך הגמור בשביל העבריינים. משטרת ישראל תרדוף אחרי כל עבריין שיהיה מעורב בפשיעה החמורה, מצפון ועד דרום בכל מקום שבו הוא יהיה, בכדי להגן על שלום הציבור ובטחונו.״
במעבר הפעילות לשלב הגלוי, נעצר בשבוע שעבר ׳קבלן הביצוע׳ רגע לפני ניסיון חיסול בעיר אשקלון, כשבכליו רימון רסס. בהמשך נעצרו יתר חברי החוליה עם אמצעים נוספים.
בסוף השבוע, במסגרת מבצע נוסף, בלשי ימ״ר לכיש ביצעו מרדף על כביש 4 ועצרו שני חשודים, תושבי רהט בשנות ה-30 לחייהם, שהיו בדרכם להעביר תשעה רימוני רסס ליעדים עברייניים. השניים הועברו לחקירה, ובסיומה, בהתאם לממצאיה, הוארך מעצרם עד ל-6 בפברואר 2025.
בהערכת מצב מיוחדת שנערכה הבוקר, הדגיש נצ"מ רועי ולדמן את חשיבות המבצע ואת ההשלכות של סיכול התוכנית: "היחידה המרכזית במרחב לכיש פועלת בכל האמצעים העומדים לרשותה, בכל יום ובכל שעה, למיגור הפשיעה המאורגנת על כל פעילותיה ושלוחותיה בהתאם למאבק הבלתי מתפשר של משטרת ישראל בארגוני הפשע. המאבק מתמקד בראשי הארגונים, בגורמים שהם מגייסים לביצוע משימות פשיעה, בספקי הנשק והתשתיות הכלכליות המממנות אותם. בידי החוליה האלימה שסוכלה נתפסו אמצעי לחימה שבאמצעותם תכננו לפגוע באחרים ובכך לסכן אזרחים חפים מפשע. ניתן לומר באופן ברור ומוחלט כי תפיסת החוליה וסיכול תוכניותיה הצילה חיי אדם".