פסח, מצה ו… מתוק! – רעיונות לעוגיות שימתיקו לכם את החג

לקראת חג הפסח ניתן למצוא במכולת השכונתית עוגיות יין, עוגיות בוטנים או עוגיות קוקוס. גם הקונדיטוריות השונות אינן מציעות מגוון גדול של עוגיות וקינוחים לחג שכן רובן מנצלות זמן זה לחופשה ולמנוחה. אם בכל זאת חפצתם בקינוח מתוק או בעוגייה כשרה לצד הקפה של הבוקר או התה המתוק בסיום הארוחה, הנה לפניכם כמה רעיונות שאולי טרם חשבתם עליהם.

שוקולד צ'יפס בשילוב שקדים: עוגיות מהממות במראה לא אחיד שאי אפשר להפסיק לזלול מיד כשיוצאות מהתנור, אלו הן עוגיות השוקולד צ'יפס המדליקות הללו. יש בהן מעט מאוד קמח מצה והן מתאימות לפסח כמו גם לשאר ימות השנה.

בקערת מיקסר מערבבים חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים לו ביצים, קמח מצה שוקולד קצוץ דק ופרוסות שקדים מולבנים. באמצעות שתי כפות מניחים ערמות מהתערובת בתבנית עם נייר אפייה ושומרים על רווחים גדולים כיוון שהעוגיות גדלות. מכניסים לתנור לרבע שעה, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר.

באנר אסותא עבה

ריבועי בראוניז דחוסים ומתוקים: בראוניז מסורתיים הם מעין עוגה נמוכה ודחוסה שנחתכת לריבועים שווים בגודלם. מרקם הבראוניז אכן דחוס אך אין תחושה של "כבדות" בעת אכילתו. הוא גם אמור לקבל מעטה פריך מעט אשר מעניק לנוגס שילוב של קשיחות ורכות בביס אחד בלבד.

בראוניז כשר לפסח הוא כזה שלא מכיל קמח ולכן מתכון הבראוניז הזה מתאים בהחלט לחג.

בסיר קטן ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר תוך כדי ערבוב מתמיד. מכבים את הלהבה ומוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, גם כן תוך כדי ערבוב כדי שלא יתבשלו בחום השוקולד. לבסוף מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, כשר לפסח כמובן, ואגוזים קצוצים. מי שמעדיף ללא אגוזים, אין חובה. ניתן גם להחליף את האגוזים בשוקולד צ'יפס.

משמנים היטב את תבנית האפייה ומעבירים אליה את התערובת. אופים בתנור כחצי שעה, עד שמתקבל מעטה פריך מהמם על עוגת הבראוניז. מוציאים את התבנית ונותנים לה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים אותה לריבועים קטנים ונוחים לאכילה בביס או שניים.
עוגיות פיסטוק מושלגות בטעם משגע.

עוגיות השוקולד המושלגות, הנקראות גם עוגיות רעידת אדמה, משמשות השראה לעוגיות אלו והן דומות להן במראה המקסים והלבן שעוטף אותן. הקסם כמובן טמון באבקת הסוכר העדינה העוטפת את העוגייה מכל כיוון ומעניקה לה מראה רך וקסום.

טוחנים היטב שקדים ופיסטוקים לאבקה דקה, מוסיפים להם סוכר וביצים ולשים היטב. מכדררים בידיים כדורים קטנים וטובלים אותם בצלוחית מלאה אבקת סוכר. יש להקפיד שהסוכר יעטוף את כל הכדור מכל הכיוונים. מסדרים את העוגיות בתבנית אפייה מרופדת.

יש לשמור על מרווחים קטנים בין העוגיות כדי שלא יידבקו בעת האפייה. אופים כ-15-10 דקות, עד שמהן מקבלות מראה של "פיצוץ" ו"קרעים" על־גבי העוגייה.

צהוב, חמוץ ומדהים – עוגיות לימון: יש מי שמעדיף את העוגיות שלו חמצמצות מעט, רק על גבול המתוק. עוגיות לימון אלו עדינות למראה ובעלות טעם חמוץ-מתוק עדין ונהדר.

מערבבים בקערה קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים, סוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה, שמן, ביצה, מיץ לימון וגרידת לימון, עד שמתקבל בצק עדין ונעים לעבודה. מכדררים בידיים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת תוך שמירה על מרווחים גדולים יחסית. את העוגיות אופים כרבע שעה בלבד, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט לפני שמתחילים לאכול. אפשר לשמור אותן בכלי אטום לכמה ימים ללא חשש.

כדורי קוקוס – לא מה שחשבתם: כולם מכירים את כדורי השוקולד הפשוטים שילדים אוהבים להכין ולאכול. בכדורי שוקולד אלו משתמשים בביסקוויטים פתי־בר מפוררים. בכדורי הקוקוס החמודים אין צורך בביסקוויטים או קמח כלל.

מערבבים קוקוס טחון עם חלב מרוכז ותמצית שקדים ומעבירים למקרר לשעה לצורך התייצבות התערובת. לאחר שעה ניתן להכין כדורים קטנים בידיים ולטבול אותם בצלוחית של קוקוס טחון לקישוט. ניתן כמובן להחליף את הקוקוס בסוכריות קטנטנות או בפירורי שוקולד חלב למראה של צבעים מנוגדים.

את הכדורים המוכנים מחזירים למקרר עד למועד ההגשה כדי שלא ימסו ויאבדו את צורתם.

גם בפסח אפשר להשתגע עם טעמים, מרקמים, שילובים והמצאות. ככל שתתנסו, תטעמו ולא תחששו לקחת סיכונים, כך תוכלו להעשיר את אוסף המתכונים שלכם ואף את עולם הטעמים. עברו חלפו להם הימים בהם היינו מקובעים רק למספר מצומצם של עוגיות, כיוון שהיום השמים הם הגבול.

אשדודים, שימו לב: תרגיל משטרת ישראל במחוז הדרומי | כל הפרטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן