עמותות וארגונים ללא מטרות רווח הן חלק חשוב ומשמעותי במארג החברתי והקהילתי במדינת ישראל. פעמים רבות, כשאנשים במצבים שונים צריכים סיוע ועזרה בתחומים שונים, יהיו אלה אנשי העמותות שיהיו שם בשביל לעזור. רוב האנשים שפועלים בארגונים כאלה, מונעים מתשוקה ושליחות ולא מכסף ורווחים אישיים. דווקא לאותם עובדים ומתנדבים מסורים המשויכים לעמותות, מגיע ביטוח בריאות שיכסה את הצרכים שלה באופן שיאפשר להם להמשיך בעבודת הקודש ובתפקידים החשובים אותם הם ממלאים בחברה שלנו.
האם העמותה שלך מכוסה בצורה מספקת?
הצוותים המתנדבים שמשקיעים מזמנם הפרטי ללא מטרות רווח, מונעים לרוב מתשוקה ומרצון טבעי לעזור ולסייע לאלו שצריכים. אך בשוק העבודה התחרותי ובעידן בו זמן שווה כסף, יש צורך מהותי לשמר גם את אותם עובדים ומתנדבים. ביטוח בריאות קולקטיבי לעמותות המונות למעלה מ-50 אנשי צוות, הוא דרך אידיאלית לתת לעובדים את הדחיפה, את ההערכה ואת ההרגשה שגם להם מישהו דואג.
אך גם מעבר ליתרונות המשמעותיים ולהשפעה של צעד כזה על המחויבות וההרגשה של העובדים, ביטוחים לעמותות הם גם צעד חשוב מאוד מבחינה פיננסית ובניית ארגון בריא שיכול לשמר ואף לזמן עובדים ומתנדבים חדשים לעמותה. במצבים של פציעות או מחלות בקרב העובדים, ביטוח בריאות קבוצתי יכול להיות רשת בטיחות לשני הצדדים. לכל עמותה יש את תחום הפעילות שלה ולכן חשוב מאוד להתאים בין צרכי העמותה לבין הכיסויים הרלוונטיים בביטוח הנבחר.
איך לבחור את הביטוחים הנכונים שיתאימו לצרכים המיוחדים של ארגון ללא מטרת רווח?
כל בחירה של ביטוח צריכה להיות מלווה בבדיקות מוקדמות, בחקר שוק ובהתאמה בין פעילות העסק, הארגון או העמותה ובין הכיסויים הנדרשים בפוליסת הביטוח. בבחירת ביטוחים לעמותות, יש מספר נקודות אליהן חשוב לשים לב על מנת לעשות את הבחירה הנכונה:
- הערכת צרכים – השאלה הראשונה שעליכם לשאול את עצמכם, היא מה אתם רוצים שהביטוח שלכם יכסה? בצעו הערכה של כל הצרכים של הארגון וחפשו הצעה ביטוחית שתתאים.
- אל תוותרו על רמת השירות – המחיר ותנאי הפוליסה הם חשובים, אך שימו לב גם לרמת השירות שניתנת לכם לאורך הדרך.
- הכירו את הכיסויים – הכירו היטב את כל הכיסויים המוצעים לכם בפוליסה, עברו על הסעיפים השונים ועל האותיות הקטנות.
- הגדרת תקציב – הגדרת תקציב מראש יכולה לעזור לכם לתחום את הפוליסות שמתאימות לכם ולא להתפזר בין ההצעות השונות.
- פונים לגורם מקצועי – פנייה לגורם מקצועי כמו המומחים לביטוחים קבוצתיים של חברת פרש קונספט, יוכלו לעזור לכם למצוא את הביטוח הקבוצתי שיתאים לעמותה שלכם במידה הרבה ביותר, תוך שירות מעולה, אדיב וליווי לאורך כל הדרך.
איזה סוגי ביטוחים דרושים לעמותות ומה כדאי לדעת על כיסוי ואחריות?
ביטוחים לעמותות, בדומה לביטוחים לארגונים, עסקים וחברות שמונות מעל 50 עובדים – פונים לרוב לרכישת ביטוחים קבוצתיים המוכרים גם בשם ביטוח קולקטיבי. היתרונות של ביטוח בריאות קבוצתי בא לידי ביטוי במספר מישורים שונים ומביא תועלת גדולה גם לעובדי הארגון וגם למנהלי ובעלי הארגונים והחברות.
עבור העובדים, ביטוח שכזה יהווה הטבה משמעותית מאוד שתגרום להרגשת אכפתיות ואחריות מהצד הניהולי. ביטוחים אלו גם יהיו זולים יותר, יציעו כיסויים נרחבים יותר ויאפשרו כיסויים כוללים וזהים לכלל העובדים ולבני המשפחות שלהם. כשמדברים על עמותות ללא מטרות רווח בהן המתנדבים ורוב העובדים לא מרוויחים כסף, ביטוח שכזה יכול להוות הטבה משמעותית בתנאים ולגרום לאותה עמותה להיות ארגון אחראי, מחושב ועם פוטנציאל צמיחה גדול הרבה יותר.
האם הביטוח מכסה את כל הסיכונים האפשריים שמולם עומדת העמותה?
עולם הביטוחים מלא בהצעות שנראות מפתות מאוד תחילה, אך כשבוחנים את הכיסויים שהם מציעים אל מול הסיכונים האפשריים מולם עומדות עמותות מסוגים שונים – פעמים רבות אין חפיפה בין הצורך והמענה המוצע.
לכן גם אם יש לכם ביטוח בריאות בעמותה שלכם, עליכם לבדוק האם ברגעים שבאמת תזדקקו לו תמצאו כיסוי ראוי ומענה הולם. כאשר אתם יודעים שבחרתם בביטוח שמכסה את כלל הסיכונים מולם עומדים הצוותים והמתנדבים, אתם רגועים, הצוות רגוע והתרומה החשובה לקהילה יכולה להימשך כסדרה.