כל השלבים להכנת עוגת גבינה מנצחת

לעוגת הגבינה פנים רבות, טעמים רבים ואופני הכנה מגוונים. כל עוגה דורשת את אופן ההכנה הייחודי לה והיא שונה מעוגת גבינה אחת לאחרת. במאמר זה נביא לפניכם מספר דרכים להכין עוגת גבינה, כך שתמיד תוכלו להתענג על המלכה הלבנה מעשה ידיכם המוכשרות!

באנר דק אסותא

עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה היא עוגה שמכינים שמקרם של גבינה אשר לרוב יש לייצב אותו באמצעות ג'לטין וקירור רב שעות במקרר. כך לדוגמה הכנתה של עוגת גבינה פירורים כרוך במספר שלבים מורכבים, הבה נתחיל:

בסיס +קרמבל

  1. ראשית, יש להכין את בצק החמאה. הצורך שלנו בבצק חמאה נובע משתי סיבות: הראשונה, אם אנחנו מעוניינים להכין בסיס לעוגה. והשנייה, כדי להכין את הקרמבל שיעטר את חלקה העליון של עוגת הגבינה.
  2. לאחר הכנת בצק החמאה יש לרדד אותו ולחלק אותו לשניים. חלק אחד עבור הבסיס של העוגה והחלק השני עבור הקרמבל.
  3. את החצי הראשון יש לשטח בעדינות בתוך תבנית האפייה, רצוי שתהיה בעלת דפנות גבוהות.
  4. את החצי השני יש לשטח על גבי תבנית אפייה על נייר אפייה.
  5. יש לאפות את שניהם בחום בנוני כ-20 דקות כדי לקבל גוון זהוב.
  6. יש לצנן לחלוטין את שני הבצקים האפויים.

קרם הגבינה

  1. קרם הגבינה עשוי לרוב משילוב של כמה גבינות. אם אתם רוצים עוגה עשירה בטעמי גבינה עמוקים, מוטב להשתמש בגבינות עתירות שומן כמו פילדלפיה או מסקרפונה.
  2. יש לערבב את הגבינות יחד עם סוכר.
  3. כדי להעניק לעוגה טעם משובח יותר, ניתן להוסיף לתוכה גם שוקולד לבן מומס.
  4. כדי להעניק לה מרקם אוורירי ונפח, מומלץ לשלב בתוכה קצפת עם מעט תמצית וניל ולקפל יחד את הגבינות עם הקצפת.
  5. כדי שקרם הגבינה יהיה יציב יש להוסיף לתוכו ג'לטין מומס, אך ראשית יש להפריד חלק מהגבינה, להוסיף אליה את הג'לטין, לערבב היטב ורק לאחר מכן להוסיף אותה אל שאר קרם הגבינה. זהו חלק קריטי בהכנה של העוגה וחשוב מאוד לבצע אותו בדיוק כך כדי לקבל את התוצאה המיטבית.

הרכבת העוגה

  1. לאחר שקרם הגבינה מוכן יש להניח אותו על גבי הבסיס שנמצא בתוך התבנית.
  2. מומלץ להניח שקף סביב דפנות התבנית ורק אז לשפוך את קרם הגבינה פנימה.
  3. יש לפורר את הבצק מהתבנית השנייה בעדינות לכדי פירורי קרמבל.
  4. יש להוסיף את כל הפירורים על גבי חלקה העליון של העוגה.
  5. יש לקרר את העוגה לפחות 12 שעות לשם התייצבות הקרם.

עוגת גבינה חמה

עוגת הגבינה האפויה הקלסית היא למעשה עוגה מאוד מפונקת. כדי לקבל עוגת גבינה חלומית נמליץ לכם להיעזר בטיפים הללו:

  1. מומלץ להוציא את הביצים לפני תחילת האפייה ולאפשר להן להגיע לטמפרטורת החדר.
  2. ניתן להשתמש בגבינה לבנה רגילה – אם יש בה מים רוקנו אותם לחלוטין. אם אתם מעדיפים שימוש בגבינת שמנת הטעמים יהיו טובים ומשובחים יותר, אך מקרמה של העוגה יהיה דחוס יותר.
  3. יש לחמם את התנור מראש כאשר בתוכו כבר ישנה תבנית עם מים. תפקידה של תבנית זו היא לשמש כ"סאונת אדים" לעוגת הגבינה.
  4. עוגות גבינה אפויות מומלץ לאפות בתבנית עגולה או בתוך רינג ולא בתבנית מתפרקת.
  5. אם אין לכם תבנית בעלת דפנות גבוהות, הניחו בתוכה רצועה של נייר אפייה שתמנע מהבלילה להישפך החוצה.
  6. בשום פנים ואופן אין להוציא את העוגה בתום האפייה מהתנור. יש להניח לה להתקרר בתוך התנור לאט לאט ורק לאחר שהיא קרה יש להעבירה לקירור.
  7. באופן כללי נציין שטעמן של עוגות גבינה אפויות משובח יותר ביום המוחרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן