צילום: תאגיד מא"י
צילום: תאגיד מא"י

דור העתיד והמהפכה הירוקה: תלמידים באשדוד פשטו על תחנות המיחזור

שתפו את הכתבה:

עיריית אשדוד ותאגיד מא"י השיקו חודש פעילות סביבתית חווייתית ואתגרית ב-14 בתי ספר ברחבי העיר; הנתונים המדאיגים נחשפים: האזרח הישראלי מייצר כ-17 קילוגרם של פסולת אלקטרונית רעילה בכל שנה, המהווה כ-70% מהתכולה המזוהמת במדינה; ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי: "גאים לקדם את מהפכת המיחזור באשדוד ולהפוך ערכים לפעולה אקטיבית בשטח"

צילום: תאגיד מא"י
צילום: תאגיד מא"י

המאבק הציבורי למען שמירה על איכות הסביבה ומניעת זיהום אוויר וקרקע עולה שלב משמעותי במערכת החינוך העירונית באשדוד. במהלך חודש מאי הנוכחי, מובילות עיריית אשדוד יחד עם תאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית פעילות סביבתית רחבת היקף, חווייתית ויוצאת דופן, המיועדת להפוך את תלמידי העיר לשגרירים אקטיביים של המהפכה הירוקה.

המיזם המשותף, שבו משתתפים אלפי תלמידים ואשר צפוי להתרחב לבתי ספר נוספים בעיר במהלך השנה הקרובה, מופעל באמצעות מינהל החינוך העירוני, מחלקת איכות הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה, מתוך תפיסה פדגוגית המבקשת לתרגם ערכים מופשטים של שמירה על כדור הארץ לכדי מעשים יומיומיים פשוטים ומשפיעים.

אייזנקוט ישר

במסגרת הפרויקט, עוברים הילדים ב-14 בתי ספר נבחרים בעיר פעילות ODT אתגרית ומגבשת הכוללת 5 תחנות משחק אינטראקטיביות עם מתקני ענק ומשחקי מחשבה מתקדמים. התחנות השונות נועדו להמחיש לתלמידים בצורה חווייתית מהי בדיוק פסולת אלקטרונית, מהם הסיכונים הבריאותיים והאקולוגיים הטמונים בה, וכיצד ניתן להעבירה בצורה פשוטה למיחזור יעיל ברחבי העיר.

נטו חיסכון באנר דק

מעבר לערכים הסביבתיים, הפעילות שמה דגש רב על פיתוח מיומנויות חברתיות קריטיות בקרב דור העתיד ובהן חשיבה יצירתית מחוץ לקופסה, שיתוף פעולה קבוצתי, עבודת צוות, גיבוש חברתי ומנהיגות צעירה.

לקריאה נוספת:

הורדת ריבית כפולה בדרך? כל הנתונים על הסכם ארה"ב-איראן המסתמן והשפעתו הדרמטית על שוק הדיור והנפט הלילה

לעדכונים שוטפים, חדשות מקומיות וכל הדיווחים החמים בעיר – כנסו לאתר אשדודים

"משמעות הסטורית ומיוחדת ": ההשקעה המבוקשת שמשנה חוויית מגורים - ההשקעה של האחים עופר בשכונה תביא גם לעליית מחירים? - כיף

הצורך הדחוף בחינוך הדור הצעיר למיחזור מקבל משנה תוקף לאור הנתונים הסטטיסטיים המדאיגים שמציג תאגיד מא"י. מדי שנה, מייצרים אזרחי מדינת ישראל כמות בלתי נתפסת של כ-160,000,000 קילוגרם של פסולת אלקטרונית, כאשר כל תושב בארץ אחראי באופן אישי לייצור של כ-17 קילוגרם פסולת מסוג זה בשנה.

למרות שפסולת אלקטרונית, חשמלית וסוללות מהווה רק כ-3% מכלל נפח הפסולת המוצקה במדינה, בפועל היא האחראית הראשית לכ-70% מתכולת הפסולת הרעילה והמסוכנת בישראל. מדובר בחומרים מזהמים וקשים ביותר, כגון עופרת וכספית, אשר בעת השלכה לא מבוקרת חודרים למי התהום והקרקע, ועלולים לגרום למחלות קשות במערכות העצבים והנשימה של התושבים.

כיום, מרבית הפסולת האלקטרונית בישראל עדיין נשרפת באופן פיראטי או נטמנת באדמה מבלי להגיע למפעלי המיחזור המורשים, דבר המדגיש את חשיבותן של נקודות האיסוף החדשות שהוצבו לאחרונה ברחבי אשדוד.

כחלק מהתוכנית המערכתית, חולקה לכל תלמיד בעיר ערכה ביתית ייחודית וחדשנית, המעוצבת כקופסת איסוף בצורת חללית סוללות, שמטרתה לעודד את הילדים והוריהם לאסוף סוללות משומשות בבית ולהביאן למיחזור בבתי הספר.

צילום: תאגיד מא"י
צילום: תאגיד מא"י

ראש העיר אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, הביע גאווה רבה בהתגייסות ההמונית של מערכת החינוך ואמר: "אנו גאים לקדם את מהפכת המיחזור באשדוד. הפעילות המשותפת עם תאגיד מא"י מאפשרת לנו להטמיע בקרב אלפי תלמידי העיר ערכים ירוקים של שמירה על הסביבה, ולהפוך אותם הלכה למעשה לפעולות אקטיביות ומשפיעות במרחב הציבורי. נמשיך להשקיע משאבים רבים בחינוך הסביבתי ובפריסת תשתיות מתקדמות לרווחת התושבים ובריאותם". בעירייה מזכירים כי מידע מפורט על מיקומי המתקנים החדשים לאיסוף פסולת אלקטרונית הפזורים בעיר זמין בכל עת באתרי האינטרנט העירוניים.

לקריאה נוספת:

המחדל בהסעות ועוד: התאונות הקשות באשקלון עם המיניבוסים והאוטובוסים – הנתונים נחשפים>>>>

הזינוק לשירות משמעותי: מכינת ה"הזנק" מגיעה לנוער הירושלמי – ירושלמים

לרוץ עם הרוח: אסיקס משיקה קולקציית פרימיום בינלאומית – כיף

הכיס מתקתק: סווטש הפכה את שעון הסבא ללהיט של השנה – כיף

המלחמה על השמיים מתחממת: לואו קוסט ליעד המבוקש בים התיכון – כיף

אחרי שאושר: 1,800 – 13,769 שקלים, ביטוח לאומי יפקיד בחודש יוני

מ-1,500 עד 50,000 ש"ח: המענק שייכנס לחשבון הזכאים ב-1/6 – כיף


שתפו את הכתבה:
דילוג לתוכן