בסיום פעילות סמויה של היחידה המרכזית באגף התנועה, נעצרו היום בעלים ומפעילי מכון רישוי באשדוד, בחשד למרמה וקבלת שוחד בעבור מבחני רישוי מעשיים לכלי רכב אשר אינם עומדים בתנאי התקינות והבטיחות

במסגרת מבצע אכיפה 'דרך בטוחה', נגד עבירות תנועה משפיעות ומסכנות חיים, התנהלה בחודשים האחרונים חקירה סמויה בהובלת היחידה המרכזית באגף התנועה.
מוקדם יותר היום פורסם כי הועדה בכנסת החליטה על מהפכה בניקוד לנהגים, במסגרתה עבירות קלות יימחקו מהר, עבירות מסכנות יוחמרו וכעת המשטרה התירה לפרסום את הפשיטה והחשדות החמורים נגד מפעילי המכון באשדוד.
לקריאה נוספת:
סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו מחבל נוח'בה שהחזיק בעומר שם טוב
אחרי ששוב הוארך מעצרו: מחר ב 14:00 המפוקח משתחרר
מהחקירה עולה כי בעלי ומפעילי מכון רישוי באשדוד, פעלו, כך עפ"י החשד, במרמה ותוך קבלת שוחד, והעבירו כלי רכב במבחני רישוי מעשיים (טסטים), על אף שכלי הרכב לא עמדו בתנאי בדרישות התקינות והבטיחות.

במהלך החקירה נאספו ראיות רבות הקושרות את בעלי ומפעילי מכון הרישוי ובעלי כלי הרכב שביקשו להעביר את רכבם במבחן הרישוי, לעשרות רבות של אירועים.

החשדות המיוחסים הם בין היתר בעבירות של מתן וקבלת שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, תיווך בשוחד של עובד הציבור, איסור הלבנת הון ודיווח על הכנסות לפי פקודת חוק איסור הלבנת הון, השמטת הכנסה במזיד, קשירת קשר לביצוע פשע וסיכון בטיחותי של נוסע.
היום (ב') החקירה הפכה לגלויה ובלשי וחוקרי היחידה המרכזית באגף התנועה פשטו על מכון הרישוי באשדוד וכן על בתיהם של כלל החשודים המעורבים.
הפעילות בוצעה בסיוע של יחידות אגף התנועה ובהן משטרת התנועה הארצית, סיירת האופנועים הארצית ויחידת רכב כבד, ובשיתוף החטיבה הטקטית של מג"ב, משטרת מחוז דרום, לוחמי מג״ב דרום, היחידה האווירית של משטרת ישראל ומשרד התחבורה.
אגף התנועה במשטרת ישראל יפעיל את מיטב האמצעים העומדים לרשותו על מנת לפעול נגד כלי רכב אשר אינם עומדים בדרישות הבטיחות והתקינות ומהווים סכנה משמעותית ומיידית לציבור משתמשי הדרך ויפעל למצות את הדין עם כל מי שיסכן את ציבור משתמשי הדרך בעבור בצע כסף !
במהלך הפעילות הבוקר נעצרו 12 חשודים, תושבי גזרת לכיש והם הובאו לחקירה במשרדי היחידה המרכזית באגף התנועה, בסיומה ובהתאם לממצאיה, יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט.
ממשטרת ישראל עוד נמסר כי "בהמשך ובהתאם להתפתחות בחקירה, יעוכבו עשרות מעורבים חשודים נוספים".
לקריאה נוספת:
נחתם ההסכם להעלאת דמי ההבראה במגזר הפרטי: זה מה שיקבלו השכירים
פריצת דרך רפואית: מחקר חדש מציע פתרון מפתיע למיגרנה והספורט
פרינוק בהתייחסות לאחר שהתברר שהשב"כ חוקר את ההרעלות: ומה אומרים בהדסה? – כיף
נהגים שימו לב: דוח המבקר חושף את כמות מצלמות האכיפה החבויות ברחובות ואת מיליוני השקלים מהדוחות



